שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבדי עוף עם תפוחי אדמה, ברוטב צ'ילי מתוק / איילת בן-יוסף

המתכון קל להפליא בעיקר בזכות רוטב הפלאים - צ'ילי מתוק. מנה מהזאנר של "הכל בסיר אחד".


חומרים (4 מנות)
500 גרם כבדי עוף נקיים
1 בצל גדול חתוך לטבעות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 שן שום כתושה
1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
  1. במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן ומתחילים בטיגון הבצל, כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ומטגנים ביחד עוד דקה. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  2. באותה מחבת מטגנים את הכבדים. חשוב לא לטגן אותם יתר על המידה (גם אם אתם מהזן שאוהב את הכבד שלו עשוי טוב-טוב…) - כי הם עוברים עוד בישול-חימום בסוף. מוציאים את הכבדים ושומרים ביחד עם הבצל.
  3. לאותה מחבת זורקים את תפוחי האדמה והפלפל, מוסיפים עוד קצת שמן אם צריך ואת רוטב הצ'ילי והסויה. מערבבים ומבשלים-מטגנים כ-1/4 שעה, עד שתפוחי האדמה רכים, אבל לא יותר מדי. מוסיפים למחבת את הבצל והכבדים, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח (אם צריך). מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.

    רוטב צ'ילי מתוק הוא אחד הרטבים המשתלמים ביותר שאתם יכולים להשיג: כף או שתיים ממנו מקפיצים ומשדרגים מיידית כל מנה וכל תבשיל.


חזרה