עוף אפוי - כמו מטוגן
/ איילת בן-יוסף
כמו העוף האמריקאי המטוגן - רק עם פחות שמן ובלגן.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג עוף - שוקיים, ירכיים, או חלקים מעורבים - לפי מה שאוהבים - ללא עור |
1/2 כוס פירורי לחם |
2 ביצים |
1 כפית אורגנו או טימין יבש |
1 כפית חרדל |
1/2 כפית מלח |
מעט שמן |
אופן ההכנה |
- בקערה א' טורפים את הביצים ומוסיפים להן חרדל, אורגנו ומלח, מערבבים היטב. בקערה שניה מניחים את פירורי הלחם.
- משמנים מעט תחתית של תבנית אפיה ומחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- טובלים כל פיסת עוף בתערובת הביצה, מעבירים לקערת הפירורים ומצפים את העוף היטב. מעבירים לתבנית. כשכל התרנגולות מצופות ומוכנות מברישים את פני העוף במעט שמן ושולחים לתנור ל-1/2 שעה, או עד שהעוף משחים ועושה ריח של מוכן.
|
חזרה |