שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף אפוי - כמו מטוגן / איילת בן-יוסף

כמו העוף האמריקאי המטוגן - רק עם פחות שמן ובלגן.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג עוף - שוקיים, ירכיים, או חלקים מעורבים - לפי מה שאוהבים - ללא עור
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1 כפית אורגנו או טימין יבש
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
מעט שמן
אופן ההכנה
  1. בקערה א' טורפים את הביצים ומוסיפים להן חרדל, אורגנו ומלח, מערבבים היטב. בקערה שניה מניחים את פירורי הלחם.
  2. משמנים מעט תחתית של תבנית אפיה ומחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. טובלים כל פיסת עוף בתערובת הביצה, מעבירים לקערת הפירורים ומצפים את העוף היטב. מעבירים לתבנית. כשכל התרנגולות מצופות ומוכנות מברישים את פני העוף במעט שמן ושולחים לתנור ל-1/2 שעה, או עד שהעוף משחים ועושה ריח של מוכן.


חזרה