עוגת משמשים הפוכה
יש לזה אפילו שם "מקצועי": קובלר.
|
חומרים (6 מנות)
|
למילוי |
1 ק"ג משמשים חצויים |
5 כפות סוכר |
1 כפית קמח |
1.5 כפיות מיץ לימון |
1/2 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים |
לכיסוי: |
3/4 כוס קמח |
3/4 כפית אבקת אפיה |
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה |
קורט מלח |
3 כפיות סוכר |
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
1/2 כוס חלב |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בתבנית אפיה (פיירקס, או תבנית קרמיקה חסינת אש). נותנים למילוי לנוח ל-1/2 שעה , כדי שהמשמשים יגירו נוזלים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, כפית אחת של סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לפירורים. מוסיפים חלב ומערבבים למחית חלקה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לוקחים כפית ו"מטילים" את הבצק על המילוי בטיפות בודדות, כלומר: לא מורחים את הבצק על המשמשים אלא מפזרים אותו מעליו בצורה לא חופפת ולא הדוקה, לא לדאוג - הוא יתפח וימלא את החללים החסרים. מפזרים מעל את 2 כפות הסוכר הנותרות.
- שולחים לתנור ל-1/2 שעה, עד שפני המאפה מזהיבים. שימו לב - מגישים את העוגה הזאת בכף גדולה - קצת משמשים וקצת בצק, בסכין רגילה זה לא הולך.
|
חזרה |