שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת משמשים הפוכה

יש לזה אפילו שם "מקצועי": קובלר.


חומרים (6 מנות)
למילוי
1 ק"ג משמשים חצויים
5 כפות סוכר
1 כפית קמח
1.5 כפיות מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים
לכיסוי:
3/4 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3 כפיות סוכר
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בתבנית אפיה (פיירקס, או תבנית קרמיקה חסינת אש). נותנים למילוי לנוח ל-1/2 שעה , כדי שהמשמשים יגירו נוזלים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, כפית אחת של סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לפירורים. מוסיפים חלב ומערבבים למחית חלקה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  4. לוקחים כפית ו"מטילים" את הבצק על המילוי בטיפות בודדות, כלומר: לא מורחים את הבצק על המשמשים אלא מפזרים אותו מעליו בצורה לא חופפת ולא הדוקה, לא לדאוג - הוא יתפח וימלא את החללים החסרים. מפזרים מעל את 2 כפות הסוכר הנותרות.
  5. שולחים לתנור ל-1/2 שעה, עד שפני המאפה מזהיבים. שימו לב - מגישים את העוגה הזאת בכף גדולה - קצת משמשים וקצת בצק, בסכין רגילה זה לא הולך.


חזרה