מיני קישים מבצק פילו
/ איילת בן-יוסף
קטנים, עדינים ונגמרים בשלושה ביסים. וזו הזדמנות מצויינת להתנסות ראשונה בבצק פילו, למי שלא העז עד היום.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 חבילת עלי פילו |
1 מיכל שמנת מתוקה |
3 ביצים |
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר |
חופן גבינה צהובה מגוררת |
מעט חמאה מומסת להברשה |
למלית א': |
1 בטטה אפויה |
1/2 בצל אדום קצוץ דק |
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר טרי,מגורר) |
2 כפיות רוטב סויה |
2 טיפות טבסקו (אפשר יותר לאוהבי החריף) |
למלית ב': |
1/2 חבילת תרד טחון קפוא |
1/2 בצל אדום קצוץ דק |
1 שן שום |
50 גרם חמאה |
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט |
אופן ההכנה |
- מכינים את המליות: את הבטטה האפוייה קוצצים דק ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומוסיפים תיבול (אם צריך). למלית התרד: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת התרד ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, מתבלים ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בכלי נפרד טורפים את הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
- מכינים את תחתיות הפילו: חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 10X10 ס"מ - חותכים את כל החבילה בבת אחת ומשתמשים רק בשלוש "חבילות" כאלה. את שאר הפילו מכסים ומחזירים למקרר.
- עכשיו עובדים בזריזות עם העלים והחמאה: מברישים בחמאה את שקעי התבנית ומתחילים לרפד את השקעים בעלי פילו, מורחים כל עלה בחמאה ומניחים אותו בתוך השקע, בכל שקע מניחים 3-4 שכבות של עלי פילו, הקצוות צריכים לבלוט החוצה בחינניות. מניחים בתחתית כל שקע כף מהמלית ויוצקים מעל מעט מבלילת השמנת-ביצים מפזרים למעלה מעט גבינה צהובה. ממלאים את כל השקעים ושולחים לתנור לכ-20 דקות, עד שעלי הפילו והמאפה מזהיבים. מגישים בזריזות!
|
חזרה |