ברבוניות מטוגנות בבלילה, עם מיונז ורוד
/ איילת בן-יוסף
דג ורוד, שהופך לשחום בטיגון ומקבל תוספת מתקתקה של מיונז ורדרד.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם ברבוניות (אפשר להשיג בכל סופר באריזה קפואה) |
לבלילה: |
1 כוס קמח |
2/3 כוס חלב |
2 ביצים |
כפית מלח |
מעט פלפל |
שמן לטיגון |
למיונז הוורוד: |
2 כפות מיונז |
2 כפיות תרכיז קפוא של פירות יער |
אופן ההכנה |
- מפשירים היטב את הברבוניות ומייבשים אותן לחלוטין (בעזרת מגבות נייר).
- מערבבים את כל חומרי הבלילה ובנתיים מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי-עמוק (כ-2 ס"מ של שמן).
- טובלים את פיסות הדג בבלילה, מנערים קצת את העודפים ושולחים למחבת לטיגון זריז - 2 דקות מכל צד. מוצאים ומספיגים את השמן המיותר.
- לפני ההגשה מערבבים את מרכיבי המיונז הוורוד, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או עוד מיונז.
|
חזרה |