שקשוקה
/ איילת בן-יוסף
את הבסיס לשקשוקה (תבשיל הירקות) אפשר להכין מראש וכך בבוקר מוקדם צריך רק לחמם ולהוסיף את הביצים.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 בצל אדום גדול קצוץ |
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות |
1 פלפלון חריף - אפשר פחות ואפשר יותר לפי סיבולת החריפות |
2 קישואים צעירים, פרוסים לטבעות |
2 שיני שום פרוסות |
1 קופסת עגבניות מקולפות במיץ עגבניות |
1 ענף טימין |
6 ביצים |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- במחבת גדולה (או סיר שטוח עם מכסה) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, אחרי כמה דקות, כשהבצל מתרכך - מוסיפים את הפלפלים והקישואים. מערבבים ומטגנים ביחד עוד 5 דקות, מוסיפים את השום והטימין.
- קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים אותן למחבת, ביחד עם המיץ. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומניחים להתבשל עוד 10 דקות.
- עכשיו מוסיפים את הביצים: מפנים מעט מקום בתוך המחבת ושוברים את הביצים אחת-אחת. אפשר לקשקש את הביצים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים אותן "קשות" מומלץ לסגור את המכסה ולבשל 5 דקות, אם רוצים את הביצים "נוזלות" משאירים את המחבת בלי מכסה ומבשלים 2 דקות - עד שהחלבון מתגבש.
|
חזרה |