שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקשוקה / איילת בן-יוסף

את הבסיס לשקשוקה (תבשיל הירקות) אפשר להכין מראש וכך בבוקר מוקדם צריך רק לחמם ולהוסיף את הביצים.


חומרים (6 מנות)
1 בצל אדום גדול קצוץ
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 פלפלון חריף - אפשר פחות ואפשר יותר לפי סיבולת החריפות
2 קישואים צעירים, פרוסים לטבעות
2 שיני שום פרוסות
1 קופסת עגבניות מקולפות במיץ עגבניות
1 ענף טימין
6 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. במחבת גדולה (או סיר שטוח עם מכסה) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, אחרי כמה דקות, כשהבצל מתרכך - מוסיפים את הפלפלים והקישואים. מערבבים ומטגנים ביחד עוד 5 דקות, מוסיפים את השום והטימין.
  2. קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים אותן למחבת, ביחד עם המיץ. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומניחים להתבשל עוד 10 דקות.
  3. עכשיו מוסיפים את הביצים: מפנים מעט מקום בתוך המחבת ושוברים את הביצים אחת-אחת. אפשר לקשקש את הביצים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים אותן "קשות" מומלץ לסגור את המכסה ולבשל 5 דקות, אם רוצים את הביצים "נוזלות" משאירים את המחבת בלי מכסה ומבשלים 2 דקות - עד שהחלבון מתגבש.


חזרה