שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוגלעך שק"ם זריזים / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
לבצק שק"ם:
1 גביע שמנת חמוצה
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה קטנה קמח תופח
למילוי:
שוקולד למריחה
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה - עד שמתקבל בצק נעים לעבודה. מניחים אותו למנוחה במקרר - לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים. מכל חלק יוצרים כדור ומרדדים לעיגול, לא יותר מדי דק. חותכים כל עיגול לשמונה משולשים - כמו שמחלקים פיצה. מורחים על כל משולש מעט מממרח השוקולד ומגלגלים בצורת קרואסון - מהחלק הרחב אל הצר.
  4. מסדרים את הרוגלעך על תבנית אפיה, מברישים בביצה טרופה ואופים כרבע שעה - עד שהמאפים שחומים ויש ריח טוב בכל הבית.


חזרה