|
|
|
|
רוגלעך שק"ם זריזים
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
לבצק שק"ם: |
1 גביע שמנת חמוצה |
1 חבילה מרגרינה |
1 חבילה קטנה קמח תופח |
למילוי: |
שוקולד למריחה |
לציפוי: |
ביצה טרופה |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה - עד שמתקבל בצק נעים לעבודה. מניחים אותו למנוחה במקרר - לחצי שעה לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים. מכל חלק יוצרים כדור ומרדדים לעיגול, לא יותר מדי דק. חותכים כל עיגול לשמונה משולשים - כמו שמחלקים פיצה. מורחים על כל משולש מעט מממרח השוקולד ומגלגלים בצורת קרואסון - מהחלק הרחב אל הצר.
- מסדרים את הרוגלעך על תבנית אפיה, מברישים בביצה טרופה ואופים כרבע שעה - עד שהמאפים שחומים ויש ריח טוב בכל הבית.
| חזרה | | |