שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בקארי / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
3 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
5 עגבניות קלופות וקצוצות
1 סלסלת פטריות טריות
2 כפות אבקת קארי
1/2 כפית אבקת צ'ילי (אוהבי חריף מוזמנים להוסיף כפית שלמה או פלפלון צ'ילי קצוץ)
2 כפות רוטב סויה
1/2 פחית חלב קוקוס
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בווק או במחבת גדולה, מכניסים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את השום אבקת הקארי והצ'ילי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהתבלינים נטמעים היטב בבצל.
  2. מוסיפים את העגבניות, הפטריות והסויה, מערבבים היטב ומניחים לתבשיל לבעבע כ-5 דקות. עכשיו מוסיפים את העוף ומבשלים / מטגנים אותו, תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים היטב וסוגרים מייד את האש. חלב קוקוס נוטה להתפרק ברתיחה, לכן מוסיפים אותו ברגע האחרון ולא מרתיחים. מגישים על מצע של אורז לבן או בסמתי. אנחנו נזדקק ל-2 כוסות.


חזרה