שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרמבל נקטרינות / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג נקטרינות או תפוחים, או אפרסקים
1/3 כוס סוכר + 2 כפות
1 כף מיץ לימון
1/4 כיכר לחם אחיד מאתמול
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
  1. חותכים את הנקטרינות לחצאים ולפלחים (שישיות) ומניחים בקערה חסינת אש. מפזרים מעל 2 כפות סוכר ואת מיץ הלימון.
  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  3. את הלחם חותכים בגסות ומניחים במעבד מזון, מעבדים לפירורים בינוניים. מערבבים את פירורי הלחם עם 1/3 כוס סוכר, מוסיפים את החמאה ובעזרת האצבעות מפוררים את החמאה יחד עם הפירורים - עד שנוצרים פירורי לחם וחמאה ואין גושי חמאה ללא פירורים.
  4. מפזרים את הפירורים על הנקטרינות בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-20 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים, מצננים ומגישים קר, רצוי עם כדור גלידה מעל.


חזרה