|
|
|
|
קרמבל נקטרינות
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג נקטרינות או תפוחים, או אפרסקים |
1/3 כוס סוכר + 2 כפות |
1 כף מיץ לימון |
1/4 כיכר לחם אחיד מאתמול |
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
אופן ההכנה |
- חותכים את הנקטרינות לחצאים ולפלחים (שישיות) ומניחים בקערה חסינת אש. מפזרים מעל 2 כפות סוכר ואת מיץ הלימון.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- את הלחם חותכים בגסות ומניחים במעבד מזון, מעבדים לפירורים בינוניים. מערבבים את פירורי הלחם עם 1/3 כוס סוכר, מוסיפים את החמאה ובעזרת האצבעות מפוררים את החמאה יחד עם הפירורים - עד שנוצרים פירורי לחם וחמאה ואין גושי חמאה ללא פירורים.
- מפזרים את הפירורים על הנקטרינות בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-20 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים, מצננים ומגישים קר, רצוי עם כדור גלידה מעל.
| חזרה | | |