פטריות ממולאות במנגולד
/ איילת בן-יוסף
את הגבינה הצהובה אפשר להחליף בגבינת צאן או גבינה קשה אחרת (מה שיש במקרר).
|
חומרים (4 מנות)
|
1/3 חבילת מנגולד קצוץ |
100 גרם גבינה צהובה מגוררת |
250 גרם פטריות שמפיניון טריות - רצוי גדולות למילוי |
1/2 בצל קצוץ דק |
מלח ופלפל |
מעט שמן זית |
אופן ההכנה |
- שמים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד שהמנגולד "נובל" וכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומקררים מעט,
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מוסיפים למנגולד את הגבינה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מורידים לכל פטריה את הרגל ומנקים אותה (לא שוטפים, רק מנגבים או מקלפים את הקליפה הדקה). ממלאים כל פטריה בתערובת המנגולד-גבינה ומסדרים בתבנית. מזלפים מעט שמן זית על הפטריות ושולחים לתנור ל-1/4 שעה - עד שהמילוי מזהיב. מגישים חם.
|
חזרה |