בורקס מנגולד וגבינה
/ איילת בן-יוסף
וריאציה ביתית על בורקס התרד הטורקי.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 חבילת בצק פילו |
2/3 חבילת מנגולד |
כף חמאה |
כף שמן זית |
100 גרם גבינת פטה מגוררת |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
1 ביצה |
מלח ופלפל שחור |
לציפוי: |
1 ביצה טרופה |
מעט שומשום |
אופן ההכנה |
- מכינים את המלית: קוצצים את המנגולד ומטגנים / מאדים אותו במחבת עם החמאה והשמן. כשכל הנוזלים מתאדים מורידים מהאש ומצננים. בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה, מוסיפים את המנגולד, מתבלים במלח (מעט, כי הפטה מלוחה) ופלפל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הבורקס: חותכים את הבצק לרצועות ארוכות וצרות (כ-3 ס"מ). מניחים כפית גדושה במלית בקצה הרצועה ומקפלים למשולשים לאורך רצועת הבצק, עד הקצה. מניחים את הבורקס בתבנית, על נייר אפיה. מי שהטכניקה הזאת קצת מורכבת עבורו - מוזמן לחתוך את הבצק לריבועים (5X5), להניח מלית במרכז ולקפל באמצע, למשולש.
- את הבורקסים המוכנים מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. שולחים לתנור ל20-30 דקות ומשגיחים שלא ישרפו. מוציאים כשהמאפים שחומים ויש ריח של מאפייה תורכית בכל הבית.
|
חזרה |