שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורקס מנגולד וגבינה / איילת בן-יוסף

וריאציה ביתית על בורקס התרד הטורקי.


חומרים (4 מנות)
2 חבילת בצק פילו
2/3 חבילת מנגולד
כף חמאה
כף שמן זית
100 גרם גבינת פטה מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה

 

  1. מכינים את המלית: קוצצים את המנגולד ומטגנים / מאדים אותו במחבת עם החמאה והשמן. כשכל הנוזלים מתאדים מורידים מהאש ומצננים. בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה, מוסיפים את המנגולד, מתבלים במלח (מעט, כי הפטה מלוחה) ופלפל.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מכינים את הבורקס: חותכים את הבצק לרצועות ארוכות וצרות (כ-3 ס"מ). מניחים כפית גדושה במלית בקצה הרצועה ומקפלים למשולשים לאורך רצועת הבצק, עד הקצה. מניחים את הבורקס בתבנית, על נייר אפיה. מי שהטכניקה הזאת קצת מורכבת עבורו - מוזמן לחתוך את הבצק לריבועים (5X5), להניח מלית במרכז ולקפל באמצע, למשולש.
  4. את הבורקסים המוכנים מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. שולחים לתנור ל20-30 דקות ומשגיחים שלא ישרפו. מוציאים כשהמאפים שחומים ויש ריח של מאפייה תורכית בכל הבית.

חזרה