שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף ובטטות בסגנון מזרחי / איילת בן-יוסף

ארוחה שלמה בסיר אחד, כמו שאני אוהבת: זורקים את כל המרכיבים לפיירקס, דוחפים לתנור ואחרי שעה וחצי יש ארוחה שלמה.


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג כרעיים (3 נתחים, נבקש מהקצב שיפריד לנו ויוריד את העור)
3 בטטות נאות, קלופות וחתוכות לפרוסות
2 בצלים אדומים חתוכים לטבעות
1 ראש שום חתוך באמצע, לרוחב כל שיני השום
100 גרם צימוקים כהים
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/4 כפית כורכום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מניחים את הבטטות ומוסיפים כמון, קינמון, ג'ינג'ר וכורכום. מערבבים היטב.
  3. נוטלים קערת פיירקס גדולה, או תבנית אפייה נוחה.יוצקים מעט שמן על התחתית. מניחים את הבצלים על הקרקעית. מעליהם מסדרים את הבטטות. מפזרים את הצימוקים ושמים את ראש השום החתוך. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומניחים אותם על הבטטות. בכלי קטן מערבבים סויה ושמן ויוצקים על העוף.
  4. מכסים במכסה או בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים שעה. מורידים המכסה ואופים עוד חצי שעה - עד שהעוף משחים.

חזרה