שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט שזיפים / איילת בן-יוסף


חומרים
לקלתית:
1.25 כוסות קמח רגיל
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2-3 כפות מים קרים
למילוי
10 שזיפי סנטה-רוזה בשלים, חתוכים לחצי ומגולענים
5 כפות סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (אופציונלי)
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף קמח
30 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקלתית: שמים במעבד מזון קמח, סוכר ומלח ומערבלים בשניים-שלושה פולסים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד - עד שנוצר בצק (שמתגבש לכדור), אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מוצאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מכינים את המילוי: חותכים כל חצי שזיף לעוד ארבעה פלחים ושמים בקערה, מוסיפים ארבע כפות סוכר, ג'ינג'ר, וקינמון ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את הטארט: מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית בקוטר 28 ס"מ. בכלי קטן מערבבים כף קמח וכף סוכר ומפזרים על תחתית הטארט. מסדרים את השזיפים בתוך הקלתית במעגלים יפים ומזלפים את החמאה המומסת מלמעלה.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, עד שדפנות הטארט שחומות והשזיפים מבעבעים. מניחים לטארט להתקרר ומגישים עם כדור גלידה או קרם פרש.

חזרה