שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל
500 גרם בצל אדום - כ-3 בצלים קטנים חתוכים לחצאים ועוד שלושה פלחים
6 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק, או כפית רוזמרין יבש
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכינים שתי תבניות אפיה, מרופדות בנייר אלומיניום.
  2. בתבנית א' שמים בטטות, 4 כפות שמן, שום, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, מערבבים כך שהבטטות מצופות מכל הכיוונים ומכניסים לתנור - בחלק העליון שלו.
  3. בתבנית השניה שמים בצלים, 2 כפות השמן שנותרו, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. כניסים את הבצלים לתנור בחלק התחתון שלו.
  4. אופים כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים.
  5. מוציאים מהתנור, מניחים כמה דקות להתקרר ומערבבים בקערה גדולה את תכולת שתי התבניות. מוסיפים את הרוזמרין, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים פושר.

חזרה