|
|
|
|
בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל |
500 גרם בצל אדום - כ-3 בצלים קטנים חתוכים לחצאים ועוד שלושה פלחים |
6 כפות שמן |
2 שיני שום כתושות |
2 כפיות מלח |
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי |
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק, או כפית רוזמרין יבש |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכינים שתי תבניות אפיה, מרופדות בנייר אלומיניום.
- בתבנית א' שמים בטטות, 4 כפות שמן, שום, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, מערבבים כך שהבטטות מצופות מכל הכיוונים ומכניסים לתנור - בחלק העליון שלו.
- בתבנית השניה שמים בצלים, 2 כפות השמן שנותרו, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. כניסים את הבצלים לתנור בחלק התחתון שלו.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים.
- מוציאים מהתנור, מניחים כמה דקות להתקרר ומערבבים בקערה גדולה את תכולת שתי התבניות. מוסיפים את הרוזמרין, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים פושר.
| חזרה | | |