שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"קוקילידה" תוצרת בית / איילת בן-יוסף

בין שתיים או שלוש שכבות של גלידה מתחבאות חומיות (בראוניס) דקיקות.


חומרים (4 מנות)
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
2 כפות אלכוהול (ברנדי או ליקר מכל סוג)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 חבילה גלידת שמנת וניל (או מהסוג האהוב עליכם)
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אלומיניום.
  2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל (אפשר גם בסיר כפול על האש).
  3. בקערה מקציפים ביצים וסוכר, כשמתקבלת תערובת תפוחה מוסיפים תמצית וניל ואלכוהול, טורפים היטב ומוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים קמח וטורפים (אפשר במיקסר, במהירות נמוכה מאוד) לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10-15 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי, העוגה לא צריכה להיות שחומה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין. רצוי להכין את העוגה כמה שעות טובות לפני ההגשה.
  5. חותכים את העוגה לקוביות או לעיגולים (בעזרת רינגים או כוס) וניגשים להרכבת המנה: אם רוצים תוצאה מהונדסת-היטב, עדיף להשתמש ברינג (אפשר להכין רינג גם מקופסאת שימורים ריקה ונקיה) - קורצים בעזרת הרינג עיגול מהעוגה, מניחים בחתית, מעל העוגה משטחים יפה כף של גלידה וסוגרים עם עוד עיגול-עוגה. אפשר לסגור עניין כאן ואפשר להמשיך עם עוד שכבה של גלידה ועוגה.

    מגישים מהר לפני שהכל נמס. אפשר גם להכניס לפריזר ולהוציא את הקוקילידות ברגע האחרון.

חזרה