"קוקילידה" תוצרת בית
/ איילת בן-יוסף
בין שתיים או שלוש שכבות של גלידה מתחבאות חומיות (בראוניס) דקיקות.
|
חומרים (4 מנות)
|
150 גרם שוקולד מריר |
150 גרם חמאה |
1.5 כוסות סוכר |
3 ביצים |
2 כפות אלכוהול (ברנדי או ליקר מכל סוג) |
1 כפית תמצית וניל |
1 כוס קמח |
1/2 חבילה גלידת שמנת וניל (או מהסוג האהוב עליכם) |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אלומיניום.
- ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל (אפשר גם בסיר כפול על האש).
- בקערה מקציפים ביצים וסוכר, כשמתקבלת תערובת תפוחה מוסיפים תמצית וניל ואלכוהול, טורפים היטב ומוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים קמח וטורפים (אפשר במיקסר, במהירות נמוכה מאוד) לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10-15 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי, העוגה לא צריכה להיות שחומה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין. רצוי להכין את העוגה כמה שעות טובות לפני ההגשה.
- חותכים את העוגה לקוביות או לעיגולים (בעזרת רינגים או כוס) וניגשים להרכבת המנה: אם רוצים תוצאה מהונדסת-היטב, עדיף להשתמש ברינג (אפשר להכין רינג גם מקופסאת שימורים ריקה ונקיה) - קורצים בעזרת הרינג עיגול מהעוגה, מניחים בחתית, מעל העוגה משטחים יפה כף של גלידה וסוגרים עם עוד עיגול-עוגה. אפשר לסגור עניין כאן ואפשר להמשיך עם עוד שכבה של גלידה ועוגה.
מגישים מהר לפני שהכל נמס. אפשר גם להכניס לפריזר ולהוציא את הקוקילידות ברגע האחרון.
|
חזרה |