שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש תרד וגבינה כחולה / איילת בן-יוסף

נכון, אנחנו לא נשתמש בגבינה כחולה אמיתית - אבל מי שרוצה שדרוג מוזמן לקנות גבינת רוקפור או גורגנזולה אמיתית.


חומרים (4 מנות)
1 כוס קמח
75 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים
1/2 חבילת תרד קפוא, סחוט היטב
100 גרם גבינה בסגנון רוקפור, מפוררת
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
3 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מניחים קמח, מלח וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרפדים תחתית של תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ.
  4. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים הייטב ויוצקים על הבצק. אופים כ-30 דקות, עד שקצוות הקיש משחימים.

חזרה