1. ממיסים מחצית מהחמאה במחבת, מוסיפים כף סוכר ומטגנים את האגסים עד שהם מתרככים (כ-10דקות, מדי פעם מנערים את המחבת). מוציאים את האגסים מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומשאירים את החמאה והקרמל שנוצר במחבת, מניחים לאגסים להתקרר.
2. בסיר קטן, מחממים שמנת , נענע וסוכר, מביאים לרתיחה עדינה ומשאירים על אש נמוכה.
3. בינתיים מרכיבים את החבילות: פורסים על משטח העבודה עלה סיגר, מניחים עליו 2 רבעים של אגס ומקפלים לחבילה. מוסיפים עוד חמאה למחבת ומחממים. מטגנים את החבילות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
4. מרכיבים את המנה: מוציאים מרוטב השמנת את הנענע, יוצקים כף או שתיים מהרוטב על תחתית הצלחת ומניחים מעליו את החבילות המטוגנות. מקשטים בעלה נענע.אני מציעה להוסיף לאגסים, בשלב הטיגון, מעט ציפורן טחון.
|