שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בוקטיני עם זוקיני וכרישה / איילת בן-יוסף

בוקטיני הוא הספגטי העבה, החלול. אין בוקטיני? אפשר בהחלט להשתמש בספגטי רגיל.


חומרים (4 מנות)
1 חבילה פסטה בוקטיני או ספגטי
50 גרם חמאה
3 זוקיני צעירים וחטובים, חתוכים אנכית ופרוסים לחצי עיגול, אם הזוקינים גדולים במיוחד חותכים לרבעים
1 כרישה גדולה חתוכה לטבעות דקות
ענף קטן טימין טרי, או חצי כפית טימין יבש
מלח ופלפל שחור
גבינת פרמז'ן מגוררת או קשקבל מגוררת - לא חובה
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הבוקטיני לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את הכרישה, מאדים-מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את הזוקיני והתבלינים ומאדים ביחד עוד 5 דקות. הזוקיני צריך להיות רך מספיק לאכילה אבל לא סמרטוטי. מוסיפים למחבת מצקת אחת עם נוזלי הבישול של הפסטה ומבשלים עוד 2 דקות.
  3. מסננים את הפסטה ויוצקים את תכולת המחבת על הפסטה החמה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים בצלחת ומוסיפים מלמעלה מעט גבינה מגוררת

חזרה