לוביה מוקפצת בצ'ילי מתוק
/ איילת בן-יוסף
הכוונה היא ללוביה הירוקה, הטרייה - היא נראית כמו שעועית ארוכה-ארוכה ולא כל-כך יציבה, אבל היא מאוד טעימה ומעודנת. מומלץ להכיר.
|
חומרים (4 מנות)
|
750 גרם לוביה טרייה, שטופה וחתוכה לחלקים באורך 3-4 ס"מ |
מעט שמן לטיגון |
2 שיני שום קצוצות |
2 כפות רוטב סויה |
1 כף רוטב צ'ילי מתוק (אפשר יותר,אם רוצים טעם דומיננטי) |
להגשה: |
אורז לבן - כוס אורז מבושל לאדם |
אופן ההכנה |
מחממים שמן במחבת או בסיר, מכניסים את השום הקצוץ ומטגנים דקה. מוסיפים את הלוביה ומטגנים עוד שתיים-שלוש דקות. מוסיפים סויה ורוטב צ'ילי ומקפיצים במשך כ-10 דקות, עד שהלוביה מוכנה. אם הלוביה קצת זקנה או עבה במיוחד אפשר אחרי התיבול לכסות במכסה ולהניח לה להתבשל במשך 10 דקות. מבשלים אורז לבן ומגישים את הלוביה על האורז.
|
חזרה |