שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לוביה מוקפצת בצ'ילי מתוק / איילת בן-יוסף

הכוונה היא ללוביה הירוקה, הטרייה - היא נראית כמו שעועית ארוכה-ארוכה ולא כל-כך יציבה, אבל היא מאוד טעימה ומעודנת. מומלץ להכיר.


חומרים (4 מנות)
750 גרם לוביה טרייה, שטופה וחתוכה לחלקים באורך 3-4 ס"מ
מעט שמן לטיגון
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק (אפשר יותר,אם רוצים טעם דומיננטי)
להגשה:
אורז לבן - כוס אורז מבושל לאדם
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת או בסיר, מכניסים את השום הקצוץ ומטגנים דקה. מוסיפים את הלוביה ומטגנים עוד שתיים-שלוש דקות. מוסיפים סויה ורוטב צ'ילי ומקפיצים במשך כ-10 דקות, עד שהלוביה מוכנה. אם הלוביה קצת זקנה או עבה במיוחד אפשר אחרי התיבול לכסות במכסה ולהניח לה להתבשל במשך 10 דקות. מבשלים אורז לבן ומגישים את הלוביה על האורז.


חזרה