שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל פתיתים ומנגולד / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 חבילת מנגולד
20 גרם חמאה
1 כף שמן זית
250 גרם לוביה
1 חבילת פתיתים עגולים או מאורכים
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  1. קוצצים את המנגולד ונפטרים מהחלק הסיבי והקשה של הגבעול הלבן.
  2. מחממים שמן וחמאה בסיר גדול ומוסיפים את עלי המנגולד. קוצצים את הלוביה לחתיכות קטנות (1 ס"מ) ומוסיפים לסיר. מערבבים, ומבשלים עד שהעלים נובלים והנוזלים מתאדים.
  3. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב, ממלחים ומפלפים. מוסיפים את המים הרותחים וסוגרים עם המכסה. מבשלים על להבה נמוכה כ-6 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. טועמים (מוסיפים עוד מלח) ומגישים.


חזרה