שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כיסונים אסיאתיים / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
למלית:
200 גרם עוף טחון
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים ביחד. אם צריך מוסיפים עוד קצת מים או קמח, עד שמתקבל בצק גמיש ונעים לעבודה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר - עד שנכין את המילוי.

2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל. כשהוא מתרכך ומזהיב מוסיפים את הבשר, מטגנים, מערבבים ומפוררים את העוף הטחון. כשכל העוף מלבין (כלומר מפסיק להיות וורוד) מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק וסויה, מערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק ומורידים מהאש.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקמח לעלה דק (אם יש לכם מכונת פסטה בשליפה - זה הזמן להעזר בה). קורצים מהבצק עיגולים (בעזרת כוס), מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית (תלוי בגודל העיגול) ומהדקים. שיטת ההידוק חופשית - אפשר לקפל באמצע (לחצאי עיגולים), ואפשר לצבוט כלפי מעלה במסורת עדות הדים-סאם.

4. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומטילים את הכיסונים המוכנים לסיר ומבשלים כ-5 דקות, עד שהכיסונים צפים ומבקשים יפה שתוציאו אותם. מגישים כמנה ראשונה בליווי רוטב צ'ילי מתוק, או כתוספת בתוך מרק עוף.

חזרה