עוגיות שוקו-שוקו
/ איילת בן-יוסף
עוגיות חומות עם טעם חזק של שוקולד - למכורים בלבד.
|
חומרים (4 מנות)
|
3/4 כוס קמח |
3/4 כוס אבקת קקאו |
1/2 כפית סודה לשתייה |
1/2 כפית מלח |
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה |
1 כוס סוכר |
2 ביצים |
1 כפית תמצית וניל |
1 כוס (חצי חבילה) שוקולד צ'יפס (חום אם לבן) |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בקערה א' מערבבים קמח, אבקת קקאו, סודה ומלח. בקערה ב' מקציפים מרגרינה (או חמאה) וסוכר לקרם רך, מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את קערה א' לקערה ב' ומערבבים היטב, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עירבוב אחרון.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כפיות גדושות של בלילה על הנייר. חשוב לשמור על רווחים גדולים, כי העוגיות מתפשטות לכל הכיוונים. אופים כ-10 דקות, עד שקצוות העוגיה מתחילות להשחים (או להשחיר). מניחים את העוגיות על רשת להצטנן ורק כשהן קרות לחלוטין אפשר להכניס לקופסא אטומה.
|
חזרה |