שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקו-שוקו / איילת בן-יוסף

עוגיות חומות עם טעם חזק של שוקולד - למכורים בלבד.


חומרים (4 מנות)
3/4 כוס קמח
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (חצי חבילה) שוקולד צ'יפס (חום אם לבן)
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה א' מערבבים קמח, אבקת קקאו, סודה ומלח. בקערה ב' מקציפים מרגרינה (או חמאה) וסוכר לקרם רך, מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את קערה א' לקערה ב' ומערבבים היטב, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עירבוב אחרון.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כפיות גדושות של בלילה על הנייר. חשוב לשמור על רווחים גדולים, כי העוגיות מתפשטות לכל הכיוונים. אופים כ-10 דקות, עד שקצוות העוגיה מתחילות להשחים (או להשחיר). מניחים את העוגיות על רשת להצטנן ורק כשהן קרות לחלוטין אפשר להכניס לקופסא אטומה.

חזרה