שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרטן ארטישוק ירושלמי ובטטה / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג בטטה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 מיכל שמנת מתוקה
2 שיני שום
2 גבעולי טימין
מלח ופלפל
פירורי לחם מ-3-2 פרוסות לחם מאתמול
אופן ההכנה
  1. פורסים את הבטטה והארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות (הארטישוק קצת קשה יותר מהבטטה ולכן מומלץ לחתוך אותו לפרוסות דקות יותר).
  2. מסדרים בתבנית משומנת שכבות של בטטה ושל ארטישוק ירושלמי ממליחים ומפלפלים בין השכבות.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  4. בקערה מערבבים שמנת, שום, טימין, מלח ופלפל ויוצקים מלמעלה. על הכל מפזרים פירורי לחם ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית. אופים כ-45 דקות - עד שהפירורים זהובים.

חזרה