|
|
|
|
גרטן ארטישוק ירושלמי ובטטה
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג בטטה |
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי |
1 מיכל שמנת מתוקה |
2 שיני שום |
2 גבעולי טימין |
מלח ופלפל |
פירורי לחם מ-3-2 פרוסות לחם מאתמול |
אופן ההכנה |
- פורסים את הבטטה והארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות (הארטישוק קצת קשה יותר מהבטטה ולכן מומלץ לחתוך אותו לפרוסות דקות יותר).
- מסדרים בתבנית משומנת שכבות של בטטה ושל ארטישוק ירושלמי ממליחים ומפלפלים בין השכבות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בקערה מערבבים שמנת, שום, טימין, מלח ופלפל ויוצקים מלמעלה. על הכל מפזרים פירורי לחם ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית. אופים כ-45 דקות - עד שהפירורים זהובים.
| חזרה | | |