שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי בשר ברוטב קאריבי / איילת בן-יוסף

מאכל נהדר וחורפי, יחד עם אורז לבן יש לכם ארוחה שלמה.


חומרים (4 מנות)
1 בצל גדול, קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסה שימורי אננס
2 כפות רוטב סויה
1/2 כוס מים
1 כפית חומץ
1 פלפלון חריף - אופציה לחובבי החריף
לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום כתושות
חופן פירורי לחם
1 ביצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
להגשה:
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב ושטוח - או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים מחצית מכמות האננס, את רסק העגבניות, סויה, מים וחצי כוס ממיץ האננס. מערבבים היטב ומכסים.
  2. מכינים את כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (לשים היטב בידיים). יוצרים כדורים בינוניים (מהכמות הזאת יוצאים בערך 20 כדורים) ומניחים בצד.
  3. מציצים וטועמים את הרוטב - מתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חם מאוד - רותח ברתיחה עדינה. מניחים על הרוטב את כדורי הבשר בזהירות, ולא מערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10-20 דקות.

    בינתיים אפשר להכין את האורז.

    להגשה: מסדרים על הצלחת ערימה של אורז, מעליה יוצקים רוטב ומסדרים 3-4 כדורי בשר.


חזרה