שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מיני מלאווח עם אגסים מקורמלים / איילת בן-יוסף

הפטנט במנה הזאת הוא מוצר שנקרא מיני מלאווח. במקרה של מצוקה קשה אפשר להשתמש במלאווח רגיל ולחתוך אותו למשולשים (כמו פיצה).


חומרים (4 מנות)
1 חבילה "מיני מלאווח" או מלאווח רגיל
4 אגסים
1/2 כוס סוכר
1 כף חמאה
1 גביע קרם פרש
אופן ההכנה
  1. מחממים את הסוכר במחבת או בסיר קטן, עד שהופך לקרמל. שומרים על אש קטנה ונזהרים שלא ישרף.
  2. בינתיים קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים או לשמיניות (תלוי בגודל האגס).
  3. כשהקרמל מוכן מוסיפים בזהירות כף חמאה ומערבבים. זורקים פנימה את האגסים ומערבבים כך שהאגסים מצופים בקרמל מכל הכיוונים.
  4. מכינים את המלאווח לפי ההוראות שעל האריזה (מטגנים או אופים בתנור). כשהמלאווחים מוכנים "פותחים" אותם באמצע (כמו פיתה). מסדרים את המנה: מניחים בתוך כל מיני-מלאווח 2 פלחי אגס מקורמל, סוגרים את הסנדוויץ, מוסיפים כפית קרם פרש ומטפטפים מעל הכל מעט קרמל מתחתית הסיר.

חזרה