מיני מלאווח עם אגסים מקורמלים
/ איילת בן-יוסף
הפטנט במנה הזאת הוא מוצר שנקרא מיני מלאווח. במקרה של מצוקה קשה אפשר להשתמש במלאווח רגיל ולחתוך אותו למשולשים (כמו פיצה).
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה "מיני מלאווח" או מלאווח רגיל |
4 אגסים |
1/2 כוס סוכר |
1 כף חמאה |
1 גביע קרם פרש |
אופן ההכנה |
- מחממים את הסוכר במחבת או בסיר קטן, עד שהופך לקרמל. שומרים על אש קטנה ונזהרים שלא ישרף.
- בינתיים קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים או לשמיניות (תלוי בגודל האגס).
- כשהקרמל מוכן מוסיפים בזהירות כף חמאה ומערבבים. זורקים פנימה את האגסים ומערבבים כך שהאגסים מצופים בקרמל מכל הכיוונים.
- מכינים את המלאווח לפי ההוראות שעל האריזה (מטגנים או אופים בתנור). כשהמלאווחים מוכנים "פותחים" אותם באמצע (כמו פיתה). מסדרים את המנה: מניחים בתוך כל מיני-מלאווח 2 פלחי אגס מקורמל, סוגרים את הסנדוויץ, מוסיפים כפית קרם פרש ומטפטפים מעל הכל מעט קרמל מתחתית הסיר.
|
חזרה |