קדרת עוף ודלעת בתפוזים
/ איילת בן-יוסף
קדרת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר להגיש על אורז לבן.
|
חומרים (6 מנות)
|
3 כרעי עוף מחולקים ל-2 בלי עור |
מעט קמח |
1 בצל פרוס |
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות |
קליפה מגוררת מחצי תפוז |
1 כוס מים |
1 כף רוטב וורסטרשייר |
מלח ופלפל |
להגשה: |
אורז לבן מבושל |
אופן ההכנה |
- בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים אותו משני הצדדים עד להזהבה.
- מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב ווסטרשייר ותבלינים. מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית - עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.
|
חזרה |