שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדרת עוף ודלעת בתפוזים / איילת בן-יוסף

קדרת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר להגיש על אורז לבן.


חומרים (6 מנות)
3 כרעי עוף מחולקים ל-2 בלי עור
מעט קמח
1 בצל פרוס
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס מים
1 כף רוטב וורסטרשייר
מלח ופלפל
להגשה:
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים אותו משני הצדדים עד להזהבה.
  2. מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה.
  3. מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב ווסטרשייר ותבלינים. מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית - עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.


חזרה