שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עוף, תירס ואבוקדו / איילת בן-יוסף

סלט שהוא ארוחה עם שתי גרסאות לרוטב.


חומרים (4 מנות)
1 שקית "לקט עלים"
1 חזה עוף חתוך ל-2 שניצלים
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות
1 קופסה קטנה של תירס קל
3 צנוניות קטנות פרוסות
מלח ופלפל ומעט אורגנו
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת-פסים (או מחבת רגילה, אם אין), ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעט אורגנו על העוף. צולים את העוף, כ-3 דקות מכל צד, עד שמקבל פסים שחומים יפים. מורידים מהאש ומצננים. פורסים את העוף הצלוי לפרוסות דקות.
  2. מסדרים בקערה שכבה של עלים, מעליהם מסדרים קוביות אבוקדו, גרגירי תירס, נתחי עוף וצנוניות. מעל הכל יוצקים רוטב ומגישים.

    רוטב 1: הגרסה הקלילה
    מערבבים ביחד: 3 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, כף חומץ, מעט מלח וחצי כפית אורגנו יבש - ויוצקים על הסלט.

    רוטב 2: הגרסה המיונזית
    מערבבים ביחד: 2 כפות מיונז, 1 כפית חרדל , 1-2 שיני שום כתושות , 1 כפית חומץ, 1/2 כפית סוכר, מדללים ב2-3 כפות מים ויוצקים מעל הסלט.




חזרה