שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמין לייט / איילת בן-יוסף

טוב, דיאטטי לחלוטין הוא לא - אבל החמין הזה בהחלט מופחת קלוריות ודל שומן.


חומרים (6 מנות)
1 חבילה שעועית לבנה או 1/2 חבילה שעועית לבנה ו-1/2 חבילה שעועית אדומה
1 חבילה (200 גרם) גריסים שטופים
1 ק"ג בשר הודו אדום
6-8 תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים
4 בצלים קטנים
1 ראש שום מפורק ולא מקולף
5-6 כפות רוטב סויה
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. בצהרי יום שישי משרים את השעועית במים קרים. בערב ניגשים למלאכת ההרכבה:
  2. בתחתית הסיר (סיר גדול, שהכל יכנס בנוחות) מפזרים שכבה דקה של שעועית, מעליה את הבשר, בצדדים מסדרים את תפוחי האדמה, בצלים וביצים, דוחפים כמה שיני שום ואת שאר השעועית. מוסיפים את הגריסים ומקווים שהם יכנסו לכל החורים שיצרו המרכיבים האחרים. יוצקים רוטב סויה ומפלפלים.
  3. ממלאים מים עד כיסוי ומרתיחים. מקפים היטב (מורידים את הקצף והלכלוך) ומחממים את התנור לחום נמוך מאוד - 100 מעלות צלזיוס.
  4. כשהסיר רותח ומבעבע מכניסים אותו לתנור לאישפוז לילי.
  5. קמים בבוקר ובחרדה בודקים אם לא התרחש אסון בלילה. גונבים ביצה אחת לארוחת בוקר ומתאפקים יפה עד הצהריים.


חזרה