מרק אפונה עם בצקניות קארי
/ איילת בן-יוסף
הכמות כאן גדולה למדי - 6-8 אנשים יכולים לאכול ממנו לשובע וישאר לכם עודף להמשך השבוע.
|
חומרים
|
1 בצל גדול, קצוץ |
2-3 כפות שמן |
1 חבילה (500 גרם) אפונה ירוקה יבשה, שטופה ומבוררת |
2 גזרים חתוכים גס |
1 תפוח אדמה חתוך גס |
1 כף קמח |
2 שיני שום |
2 ליטרים מים |
מלח ופלפל שחור |
לבצקניות: |
1 ביצה |
2 כפות קמח |
1/2 כפית אבקת קארי הודי |
מעט מלח |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ומזהיב. מוסיפים אפונה, גזר ותפוח אדמה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי.
- כשהאפונה כבר רכה מורידים מהאש, מקררים טיפה ומבלנדרים את תכולת הסיר. אם התוצאה נראת לכם סמיכה מדי - מוסיפים עוד מים.
- מרתיחים את המרק ובינתיים מכינים את הבצקניות: בכלי קטן טורפים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
- כשהמרק רותח מחליקים, בעזרת כפית את הבלילה לסיר - בכל פעם כמות של רבע-חצי כפית. לנטיפים קטנים יותר - אפשר פשוט לטפטף את הבלילה מעל הסיר. מגישים חם-חם.
|
חזרה |