שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אפונה עם בצקניות קארי / איילת בן-יוסף

הכמות כאן גדולה למדי - 6-8 אנשים יכולים לאכול ממנו לשובע וישאר לכם עודף להמשך השבוע.


חומרים
1 בצל גדול, קצוץ
2-3 כפות שמן
1 חבילה (500 גרם) אפונה ירוקה יבשה, שטופה ומבוררת
2 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
1 כף קמח
2 שיני שום
2 ליטרים מים
מלח ופלפל שחור
לבצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת קארי הודי
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ומזהיב. מוסיפים אפונה, גזר ותפוח אדמה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי.
  2. כשהאפונה כבר רכה מורידים מהאש, מקררים טיפה ומבלנדרים את תכולת הסיר. אם התוצאה נראת לכם סמיכה מדי - מוסיפים עוד מים.
  3. מרתיחים את המרק ובינתיים מכינים את הבצקניות: בכלי קטן טורפים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
  4. כשהמרק רותח מחליקים, בעזרת כפית את הבלילה לסיר - בכל פעם כמות של רבע-חצי כפית. לנטיפים קטנים יותר - אפשר פשוט לטפטף את הבלילה מעל הסיר. מגישים חם-חם.

חזרה