שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם תירס משודרג / איילת בן-יוסף

תחליטו אתם אם זה לחם או פשטידה. כך או כך הדבר הזה הולך נהדר עם מרק.


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות קמח תירס רגיל לא אינסטנט
1 כף סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1.5 כוסות חלב
1 כוס גרעיני תירס משומרים, טריים או קפואים
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה א' מערבבים את כל החומרים היבשים (קמחים, אבקות, סוכר ומלח). בקערה ב' טורפים ביצים וחלב. יוצקים את תערובת ב' לקערה א' ומערבבים היטב - שלא יהיו גושים. מוסיפים גבינה, תירס ובצל ומערבבים.
  3. מרפדים תבנית חסינת-אש בנייר אפיה ויוצקים את התערובת. אופים כ-15 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים. מגישים פושר.

חזרה