שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוסקה מעוצבת / איילת בן-יוסף


חומרים (6 מנות)
1 חציל גדול פרוס לאורך לפרוסות דקות
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
2 פלפלים אדומים גדולים
גבעול אורגנו טרי או כפית אורגנו יבש
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
1 ביצה
שמן זית
אופן ההכנה

כדי לחסוך זמן עובדים במקביל בשתי מחבתות - אחת רגילה ואחת מחבת גריל (פסים).

  1. במחבת הרגילה מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר. מדי פעם מערבבים ומפוררים את הבשר, מוסיפים שום, אורגנו, מלח ופלפל ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהאש, טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך.
  2. במקביל מטגנים את החצילים והפלפלים: מברישים את החצילים במעט שמן זית ומניחים על מחבת פסים לצריבה. צולים עד שהחציל שחום משני צדדיו.
  3. את הפלפלים חותכים לרבעים לאורך, מסלקים את הזרעים ומניחים על המחבת, בלי לשמן. קולים את הפלפלים משני הצדדים.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות
  5. נוטלים תבנית אינגליש קייק - אפשר גם חד פעמים ומרפדים אותה בשכבת חצילים, כך שהחצילים ירפדו גם את הדפנות ויבלטו מהצדדים.
  6. על התחתית מניחים שכבה של פלפלים קלויים. לתערובת הבשר מוסיפים ביצה ומערבבים היטב, מעבירים את תערובת הבשר לתבנית, מניחים עוד שכבה של פלפל קלוי וסוגרים את "זנבות" החצילים ומניחים למעלה עוד שכבה של חצילים. כך שהבשר מכוסה בחצילים מכל הכיוונים.
  7. משגרים את התבנית לתנור ל-20 דקות. מוציאים והופכים את התבנית על צלחת הגשה. פורסים ומגישים.

    תוספת דאווין: רוטב פלפלים קלויים: קולים 3-4 פלפלים אדומים או כתומים, מקלפים ושמים במעבד מזון עם שן שום, מלח, פלפל וכמה כפות שמן זית. מערבלים למחית חלקה. שומרים במקרר ומשתמשים גם בתור ממרח ומטבל כמעט לכל דבר.

חזרה