שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות ללא טיגון / איילת בן-יוסף

את הלביבות האלה אופים בתבנית שקעים של מיני-מאפין. אם אין לכם תבנית כזאת אפשר להסתדר עם תבנית אפיה רגילה, מרופדת בנייר אפיה, ולהכין כדורי-לביבה ביד.


חומרים (4 מנות)
5-6 תפוחי אדמה גדולים
2 ביצים
2 חופנים עשבי תיבול קצוצים מכל המינים והסוגים
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
אופציה:
גבינה צהובה מגוררת
להגשה:
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים (או במיקרו) עד שהם רכים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מועכים את התפוחים לפירה ומוסיפים ביצים, עשבים, שום ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה. אם רוצים מוסיפים גם גבינה צהובה.
  4. מעבירים את המחית לתבנית שקעים קטנה (מיני-מאפין) ומשומנת, או מלבבים לביבות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  5. אופים כ-1/2 שעה, עד שהלביבות משחימות. מגישים עם יוגורט (0% שומן) או שמנת חמוצה.

חזרה