לביבות ללא טיגון
/ איילת בן-יוסף
את הלביבות האלה אופים בתבנית שקעים של מיני-מאפין. אם אין לכם תבנית כזאת אפשר להסתדר עם תבנית אפיה רגילה, מרופדת בנייר אפיה, ולהכין כדורי-לביבה ביד.
|
חומרים (4 מנות)
|
5-6 תפוחי אדמה גדולים |
2 ביצים |
2 חופנים עשבי תיבול קצוצים מכל המינים והסוגים |
1 שן שום כתושה |
מלח ופלפל שחור |
אופציה: |
גבינה צהובה מגוררת |
להגשה: |
גביע יוגורט או שמנת חמוצה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי האדמה במים (או במיקרו) עד שהם רכים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מועכים את התפוחים לפירה ומוסיפים ביצים, עשבים, שום ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה. אם רוצים מוסיפים גם גבינה צהובה.
- מעבירים את המחית לתבנית שקעים קטנה (מיני-מאפין) ומשומנת, או מלבבים לביבות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- אופים כ-1/2 שעה, עד שהלביבות משחימות. מגישים עם יוגורט (0% שומן) או שמנת חמוצה.
|
חזרה |