שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורטייה תוצרת בית / איילת בן-יוסף

החומרים מספיקים להכנת 20 טורטיות.


חומרים
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
5 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
  1. לשים את כל החומרים לבצק גמיש, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-1/2 שעה.
  2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
  3. מחממים מחבת (בלי שמן!) וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את הטורטיה. קולים אותה כ-1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.

    אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות בנייר אלומיניום.

    השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל - 10 שניות וזה הכל.

    חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול (או להכין אותה "על המקום") - אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.

חזרה