שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניית נאצו'ס / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 חבילה "דוריטוס" בטעם טבעי או מקסיקני
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים קטנה של תירס קל
1 שן שום כתושה
1 פלפלון חריף - צ'ילי בלי זרעים קצוץ דק
1 קופסה רוטב עגבניות לבישול או סלסה
חופן זיתים ירוקים או שחורים
מלח ופלפל שחור
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר. מוסיפים שום, צ'ילי וזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף. מוסיפים את התירס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מרכיבים את המנה: נשתמש בתבנית מלבנית: 20X30. מרפדים את התבנית בשכבה דקה של נאצ'וס, משטחים מעליה חצי מכמות הבשר. שוב שכבה של נאצ'וס ומעליהם יוצקים רוטב עגבניות (בערך 1/3 קופסה). מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר ומעליו שכבה אחרונה של נאצ'וס. יוצקים עוד רוטב ומעליו ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים כשהמאפה חם וקריספי.

    בגרסה הטריפה: מוסיפים חצי כוס גבינה בשכבה האמצעית וחצי כוס נוספת מעל הכל. אופים עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
חזרה