|
|
|
|
לזניית נאצו'ס
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה "דוריטוס" בטעם טבעי או מקסיקני |
500 גרם בשר בקר טחון |
1 בצל קצוץ |
1 קופסת שימורים קטנה של תירס קל |
1 שן שום כתושה |
1 פלפלון חריף - צ'ילי בלי זרעים קצוץ דק |
1 קופסה רוטב עגבניות לבישול או סלסה |
חופן זיתים ירוקים או שחורים |
מלח ופלפל שחור |
1 כוס גבינה צהובה מגוררת |
אופן ההכנה |
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר. מוסיפים שום, צ'ילי וזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף. מוסיפים את התירס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרכיבים את המנה: נשתמש בתבנית מלבנית: 20X30. מרפדים את התבנית בשכבה דקה של נאצ'וס, משטחים מעליה חצי מכמות הבשר. שוב שכבה של נאצ'וס ומעליהם יוצקים רוטב עגבניות (בערך 1/3 קופסה). מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר ומעליו שכבה אחרונה של נאצ'וס. יוצקים עוד רוטב ומעליו ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים כשהמאפה חם וקריספי.
בגרסה הטריפה: מוסיפים חצי כוס גבינה בשכבה האמצעית וחצי כוס נוספת מעל הכל. אופים עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
| חזרה | | |