|
|
|
|
עוגת מוס שוקולד לפסח
/ בלה קיצוני
|
חומרים
|
לעוגה: |
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים |
4 כפות קמח מצה טחון ומנופה |
3 כפות קקאו |
3/4 כוס סוכר |
1 כף חומץ |
1 כף שמן |
1 כפית אבקת אפיה |
1 כף תמצית וניל |
לסירופ: |
1.25 כוסות סוכר |
1.25 כוסות מים |
3 כפות תמצית רום |
3 כפות שרי ברנדי |
לקרם: |
1 מיכל שמנת מתוקה |
1/4 כוס חלב |
1 כף אינסטנט פודינג וניל |
למוס: |
50 גרם שוקולד מריר |
3 כפות קקאו |
1 כף סוכר |
1 כף תמצית רום |
1 כף חמאה |
1/4 כוס חלב |
2 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים |
4 כפות סוכר |
אופן ההכנה |
- מנפים ומערבבים יחד את הקקאו, קמח המצה ואבקת האפייה.
- מקציפים את החלמונים עם ½ מכמות הסוכר, מוסיפים לקצף את השמן, הווניל והחומץ.
- מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את קצף החלמונים ומקציפים יחד עד שמתאחד.
- מוסיפים לאט את החומרים היבשים, וממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בתערובת.
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ויוצקים פנימה את התערובת.
- אופים כ-1/2 שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום והברנדי.
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתבנית, מעבירים למגש, ומניחים את העיגול של התבנית הקפיצית מסביבה. יוצקים מעל את הסירופ ומקררים.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת יחד עם אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג והחלב. מורחים על העוגה שהתקררה.
- מכינים את המוס: ממיסים בבאן מרי את השוקולד יחד עם הקקאו, כף סוכר והחלב. השהכל נמס מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את החלמונים ובוחשים היטב.
- מקציפים את החלבונים ויחד עם 4 כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מקפים בעדינות לקרם השוקולד.
- יוצקים את המוס על העוגה, מעל הקרם, מכסים ומכניסים למקפיא לשלוש שעות, או עד שהעוגה מתייצבת. שומרים במקרר.
| חזרה | | |