שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאייה עוף וצ'וריסו / איילת בן-יוסף

מחבת גדולה עם המון אורז, בשר וירקות - שיכולה להשביע 6 אנשים בכיף.


חומרים (6 מנות)
1 חבילת נקניקיות צ'וריסו
500 גרם עוף מבושל או צלוי
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס אפונה קפואה
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
קמצוץ אבקת צ'ילי
1.5 כוסות אורז פרסי (או כל אורז ארוך אחר)
3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקה) או מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת פסים או טפלון יבשה. כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים לכמה דקות ופורסים לטבעות.
  2. במחבת גדולה (פארייה במקור, אבל כל מחבת רחבה תתאים). מחממים מעט שמן ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי 2 דקות מוסיפים את השום והנקניקיות וממשיכים לטגן. מוסיפים פלפל אדום ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים.
  3. מוסיפים את האורז, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים.
  4. מביאים את תכולת המחבת לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי. מגישים למרכז השולחן וזוללים.

חזרה