פאייה עוף וצ'וריסו
/ איילת בן-יוסף
מחבת גדולה עם המון אורז, בשר וירקות - שיכולה להשביע 6 אנשים בכיף.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 חבילת נקניקיות צ'וריסו |
500 גרם עוף מבושל או צלוי |
1 בצל קצוץ |
2 שיני שום קצוצות |
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות |
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות |
1/2 כוס אפונה קפואה |
1/2 כפית פפריקה |
1/2 כפית כורכום |
קמצוץ אבקת צ'ילי |
1.5 כוסות אורז פרסי (או כל אורז ארוך אחר) |
3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקה) או מים |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת פסים או טפלון יבשה. כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים לכמה דקות ופורסים לטבעות.
- במחבת גדולה (פארייה במקור, אבל כל מחבת רחבה תתאים). מחממים מעט שמן ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי 2 דקות מוסיפים את השום והנקניקיות וממשיכים לטגן. מוסיפים פלפל אדום ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים.
- מוסיפים את האורז, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים.
- מביאים את תכולת המחבת לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי. מגישים למרכז השולחן וזוללים.
|
חזרה |