|
|
|
|
עוגת אגוזי לוז
/ ירדנה
|
חומרים
|
לבסיס: |
8 חלמונים |
8 חלבונים |
1.5 כוסות סוכר |
2 כוסות אגוזי לוז טחונים דק מאוד כמו קמח |
לקרם: |
2 מיכלי שמנת מתוקה צמחית, או או רגילה |
1/2 כוס סוכר |
1 כוס חלב |
1 אינסטנט פודינג וניל |
אופן ההכנה |
- מקציפים את החלבונים, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
- מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר לקצף בהיר. מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים ומקפלים בעדינות.
- מקפלים יחד את קצף החלבונים והחלמונים לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, יוצקים פנימה את הקצף ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך במשך שעה עד שעה וחצי. מוציאים ומקררים.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם החומרים הנוספים ומורחים מעל העוגה. לקישוט אפשר לפזר עם מסננת קצת מאגוזי הלוז או לחילופין לגרד שוקולד מעל.
חשוב ביותר - לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
| חזרה | | |