שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אגוזי לוז / ירדנה


חומרים
לבסיס:
8 חלמונים
8 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות אגוזי לוז טחונים דק מאוד כמו קמח
לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה צמחית, או או רגילה
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החלבונים, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
  2. מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר לקצף בהיר. מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים ומקפלים בעדינות.
  3. מקפלים יחד את קצף החלבונים והחלמונים לתערובת אחידה.
  4. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, יוצקים פנימה את הקצף ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך במשך שעה עד שעה וחצי. מוציאים ומקררים.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם החומרים הנוספים ומורחים מעל העוגה. לקישוט אפשר לפזר עם מסננת קצת מאגוזי הלוז או לחילופין לגרד שוקולד מעל.

    חשוב ביותר - לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.

חזרה