שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת בשר ביין אדום ועשבי תיבול / ניר פנסו


חומרים (5 מנות)
1.5 ק"ג בשר כתף (מס' 5)
בקבוק יין אדום יבש איכותי - כזה שהייתם שותים בעצמכם
4-3 פרוסות נקניק סלמי
1 כוס סלרי אמריקאי חתוך לקוביות ללא עלים
2 בצלים בינויים, פרוסים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס רוזמרין קצוץ
צרור שמיר קצוץ
6 שיני שום קלופות
כמה גרגירים פלפל אנגלי
כף חומץ בן יין אדום
לטיגון שמן זית
אופן ההכנה
  1. פורסים את גוש הבשרל-4-3 פרוסות עבות מאד.
  2. מחממים מחבת הברזל על להבה גבוהה הגז וסוגרים את הבשר (ללא שמן - ממש כמו על האש). מקפידים לסגור מכל הצדדים ולא נורא אם קצת נשרף. מעבירים לצלחת.
  3. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הנקניק ומערבבים כדי שיספוג את הטעם שהשאיר הבשר. מוסיפים את הירוקים, הפלפל האנגלי והחומץ. מערבבים, לאחר כשתי דקות מוזגים פנימה כוס יין אדום. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  4. מסדרים את הבשר בקדירת חרס, עליו שופכים את יתרת בקבוק היין והשום ואת התבשיל מהמחבת (מקפידים לעטוף את הבשר בירק).
  5. מכניסים את הקדירה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, לכשעתיים וחצי. מידי 45 דקות מציצים ומרטיבים את הבשר שנשאר מחוץ לנוזלים.

    מומלץ להגיש את הרוטב בצלחת נפרדת לבשר. הולך נהדר עם פירה, פסטה צבעונית, או אורז מלא.



חזרה