שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עדשים כתומות / איילת בן-יוסף

התגבור למרק מגיע בצורת שעועית לבנה. אבל אפשר להחליף אותה בגריסים או קרוטונים, שמוסיפים ברגע האחרון. מרק חורפי ממלא, משביע וזול - חגיגה לתפרנים!


חומרים (6 מנות)
מעט שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים
1 כוס עדשים כתומות שטופות
2 ענפי טימין
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים שום וגזר. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב. מוספים 2 ליטר מים, טימין, סויה ותבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה.
  2. כשרותח, מקפים ומנקים את פני המרק משאריות קצף ולכלוך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 קדות, עד שהעדשים והגזר רכים.
  3. כשהמרק מוכן מעבירים מחצית ממנו למעבד מזון ומבלנדרים. אפשר גם לעשות את זה עם בלנדר-מוט - ולבלנדר כך שישארו עוד חתיכות שלמות.
  4. מוסיפים את השעועית המבושלת ומרתיחים שנית. מבשלים עוד 3-2 דקות ואפשר להגיש.

    למה שעועית מבושלת? כי לעומת העדשים לשעועית לוקח די הרבה זמן להיות מוכנה. לכן עדיף לנו לבשל אותה בנפרד ולהוסיף לשלב הבישול האחרון.

חזרה