מרק עדשים כתומות
/ איילת בן-יוסף
התגבור למרק מגיע בצורת שעועית לבנה. אבל אפשר להחליף אותה בגריסים או קרוטונים, שמוסיפים ברגע האחרון. מרק חורפי ממלא, משביע וזול - חגיגה לתפרנים!
|
חומרים (6 מנות)
|
מעט שמן זית לטיגון |
1 בצל קצוץ |
2 שיני שום קצוצות |
2 גזרים חתוכים |
1 כוס עדשים כתומות שטופות |
2 ענפי טימין |
1 כוס שעועית לבנה מבושלת |
2 כפות רוטב סויה |
פלפל שחור |
מעט מלח |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים שום וגזר. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב. מוספים 2 ליטר מים, טימין, סויה ותבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה.
- כשרותח, מקפים ומנקים את פני המרק משאריות קצף ולכלוך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 קדות, עד שהעדשים והגזר רכים.
- כשהמרק מוכן מעבירים מחצית ממנו למעבד מזון ומבלנדרים. אפשר גם לעשות את זה עם בלנדר-מוט - ולבלנדר כך שישארו עוד חתיכות שלמות.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ומרתיחים שנית. מבשלים עוד 3-2 דקות ואפשר להגיש.
למה שעועית מבושלת? כי לעומת העדשים לשעועית לוקח די הרבה זמן להיות מוכנה. לכן עדיף לנו לבשל אותה בנפרד ולהוסיף לשלב הבישול האחרון.
|
חזרה |