שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה בוודקה ושמנת / איילת בן-יוסף


חומרים (6 מנות)
1 כף שמן זית +כף חמאה
1 בצל קטן, קצוץ
1/2 כוס וודקה
1 כוס מים
1 קופסה עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור טרי
1/2 כוס שמנת מתוקה
כף עשבי תיבול - ממה שיש במקרר: רוזמרין, טימין, בזיליקום או תערובת
1 חבילה פסטה - פוזילי, פנה, או קרניים
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן וחמאה במחבת ומטגנים בצל ושום. כשהבצל מתרכך מוסיפים וודקה. מצמצמים את הנוזלים שבמחת בחצי. מוסיפים מים ועגבניות, מלח, פלפל ועשבים ומביאים לרתיחה.
  2. עכשיו מתחילים לבשל את הפסטה, שתהייה מוכנה ביחד עם הרוטב.
  3. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומערבבים. כשהרוטב חוזר לנקודת הרתיחה מורידים אותו מהאש.
  4. מסננים את הפסטה, מעבירים לקערה גדולה ויוצקים את הרוטב. מערבבים היטב ומגישים. אפשר לגרר מעט גבינת פרמז'ן מעל המנה.

חזרה