|
|
|
|
פסטה בוודקה ושמנת
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (6 מנות)
|
1 כף שמן זית +כף חמאה |
1 בצל קטן, קצוץ |
1/2 כוס וודקה |
1 כוס מים |
1 קופסה עגבניות מרוסקות |
מלח ופלפל שחור טרי |
1/2 כוס שמנת מתוקה |
כף עשבי תיבול - ממה שיש במקרר: רוזמרין, טימין, בזיליקום או תערובת |
1 חבילה פסטה - פוזילי, פנה, או קרניים |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן וחמאה במחבת ומטגנים בצל ושום. כשהבצל מתרכך מוסיפים וודקה. מצמצמים את הנוזלים שבמחת בחצי. מוסיפים מים ועגבניות, מלח, פלפל ועשבים ומביאים לרתיחה.
- עכשיו מתחילים לבשל את הפסטה, שתהייה מוכנה ביחד עם הרוטב.
- מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומערבבים. כשהרוטב חוזר לנקודת הרתיחה מורידים אותו מהאש.
- מסננים את הפסטה, מעבירים לקערה גדולה ויוצקים את הרוטב. מערבבים היטב ומגישים. אפשר לגרר מעט גבינת פרמז'ן מעל המנה.
| חזרה | | |