|
|
|
|
סלט סינטה
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 נתח סינטה (במשקל 200 גרם) |
1 חבילת עלי בייבי |
1 תפוח גדול חתוך לרבעים ופרוס דק |
3 גזרים תחוכים ל"מקלות" |
1 בצל אדום קטן פרוס לטבעות |
חופן עלי נענע |
2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות |
תיבול לסינטה: |
1 כפית פלפל שחור |
1 כפית אבקת קארי |
1/2 כפית פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי |
לרוטב: |
6 כפות שמן זית |
3 כפות חומץ בן יין לבן |
1 כף טחינה |
1 כף שומשום קלוי |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מצפים וצורבים את הסינטה: מחממים מחבת עם מעט שמן . מפזרים את תבליני הציפוי על קרש חיתוך או צלחת רחבה, מערבבים היטב ומגלגלים את הסינטה בתבלינים. מניחים את הסינטה במחבת וצורבים אותה מכל הכיוונים. כ-3 דקות מכל כיוון. החלק הפנימי אמור להישאר לא מבושל, אלא אם אתם ממש לא יכולים לסבול את זה - ואז אתם מוזמנים להרוג את הפרה שלכם עד סוף. מוציאים את הסינטה מהמחבת, מניחים בצד לנוח.
- מכינים את הסלט: בקערת הגשה גדולה מפזרים עלים ירוקים, גזר, תפוח, בצל, צימוקים ונענע. מערבבים אותם היטב.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי קטן. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את הסלט: פורסים את הסינטה לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הסינטה על הירקות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
| חזרה | | |