שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט סינטה / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 נתח סינטה (במשקל 200 גרם)
1 חבילת עלי בייבי
1 תפוח גדול חתוך לרבעים ופרוס דק
3 גזרים תחוכים ל"מקלות"
1 בצל אדום קטן פרוס לטבעות
חופן עלי נענע
2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות
תיבול לסינטה:
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי
לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף טחינה
1 כף שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מצפים וצורבים את הסינטה: מחממים מחבת עם מעט שמן . מפזרים את תבליני הציפוי על קרש חיתוך או צלחת רחבה, מערבבים היטב ומגלגלים את הסינטה בתבלינים. מניחים את הסינטה במחבת וצורבים אותה מכל הכיוונים. כ-3 דקות מכל כיוון. החלק הפנימי אמור להישאר לא מבושל, אלא אם אתם ממש לא יכולים לסבול את זה - ואז אתם מוזמנים להרוג את הפרה שלכם עד סוף. מוציאים את הסינטה מהמחבת, מניחים בצד לנוח.
  2. מכינים את הסלט: בקערת הגשה גדולה מפזרים עלים ירוקים, גזר, תפוח, בצל, צימוקים ונענע. מערבבים אותם היטב.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי קטן. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הסינטה לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הסינטה על הירקות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

חזרה