עוף חמוץ-מתוק במיקרוגל
/ איילת בן-יוסף
בבישול במיקרוגל אחידות הנתחים חשובה מאוד - כך שלא יהיו חתיכות לא מבושלות או עשויות יותר מדי.
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות |
6 כפות קטשופ |
3 כפות חומץ |
4 כפות סוכר חום |
2 שיני שום קצוצות |
2 כפות רוטב סויה |
1 כף רוטב צ'ילי מתוק |
1 בצל אדום (או לבן) קצוץ גס |
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות |
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (אופציונלי) |
1 קופסה קטנה שימורי אננס (200 גרם) |
חופן שקדים קלויים או קשיו |
אופן ההכנה |
- בכלי מתאים למיקרוגל מערבבים את כל החומרים עד האננס. מכניסים למיקרו ל-8 דקות. העוף צריך להיות לבן ברובו (אבל עוד יש מעט חלקים ורודים). מערבבים היטב.
- מוסיפים אננס ומחזירים לעוד 3 דקות למיקרו. בסופן כל הבשר צריך להיות עשוי. אם צריך מבשלים עוד 1-2 דקות.
- מפזרים מעל שקדים או קשיו קלוי ומגישים. עם העוף נגיש אורז לבן.
|
חזרה |