שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף חמוץ-מתוק במיקרוגל / איילת בן-יוסף

בבישול במיקרוגל אחידות הנתחים חשובה מאוד - כך שלא יהיו חתיכות לא מבושלות או עשויות יותר מדי.


חומרים (6 מנות)
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
6 כפות קטשופ
3 כפות חומץ
4 כפות סוכר חום
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 בצל אדום (או לבן) קצוץ גס
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (אופציונלי)
1 קופסה קטנה שימורי אננס (200 גרם)
חופן שקדים קלויים או קשיו
אופן ההכנה
  1. בכלי מתאים למיקרוגל מערבבים את כל החומרים עד האננס. מכניסים למיקרו ל-8 דקות. העוף צריך להיות לבן ברובו (אבל עוד יש מעט חלקים ורודים). מערבבים היטב.
  2. מוסיפים אננס ומחזירים לעוד 3 דקות למיקרו. בסופן כל הבשר צריך להיות עשוי. אם צריך מבשלים עוד 1-2 דקות.
  3. מפזרים מעל שקדים או קשיו קלוי ומגישים. עם העוף נגיש אורז לבן.
חזרה