|
|
|
|
עוגת שוקולד במיקרוגל
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (6 מנות)
|
100 גרם חמאה |
1 כוס מים רותחים |
1 כוס קמח תופח |
1 כוס סוכר |
3 ביצים |
3 כפות גדושות אבקת קקאו |
1 כפית תמצית וניל |
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) מגורר |
חופן אגוזים שקדים וצימוקים |
אופן ההכנה |
- מניחים חמאה בכלי קטן ויוצקים מעליה כוס מים רותחים. מערבבים ומניחים לחמאה להתמוסס.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, ביצים ווניל. יוצקים את המים עם החמאה המומסת ומערבבים. העיסה צריכה להיות דלילה יחסית. מוסיפים שוקולד מגורר ואת האגוזים ומערבבים.
- מעבירים לכלי אפיה מתאים למקרוגל (משומן): פיירקס, תבנית חרסינה או תבנית סיליקון ואופים בעצמה הגבוהה ביותר במשך 10 דקות. (אפשר אחרי 8 לעצור ולבדוק, להמשיך אם צריך).
| חזרה | | |