שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מטבלים צבעוניים לפונדו / איילת בן-יוסף

הרעיון במטבלים האלה הוא להשתמש במה שיש בבית. המטבלים הם על בסיס מיונז, אבל באותה מידה ועל פי אותם כללים אפשר להכין מטבלים על בסיס טחינה או גבינה.


חומרים (6 מנות)
צהובים: מיונז קארי
2 כפות מיונז
1 כף מחית קארי הודי
1 כפית חרדל
מיונז חרדל:
כף חרדל גרגירים
2 כפות חרדל צהוב (רגיל)
2 כפות מיונז
1 שן שום כתושה
ירוקים: מיונז פטרושום
2 כפות מיונז
כף צ'ימיצ'ורי או פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
2 כפות מיונז
1 כף רוטב פסטו או כף בזיליקום קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
מיונז עשבי תיבול:
2 כפות מיונז
כף עשבי תיבול קצוצים
כפית שמן זית
מלח ופלפל
אדומים:מיונז פלפלים
2 כפות מיונז
פלפל אדום קלוי
מלח ופלפל טוחנים הכל ביחד במעבד מזון
מיוקטש
2 כפות מיונז
2 כפות קטשופ
1 בצל קצוץ דק-דק
ורוד זוהר-מיונז סלק
2 כפות מיונז
רבע סלק מבושל(אפשר את אלה שנמכרים מבושלים בוואקום)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל טוחנים הכל ביחד במעבד מזון
ניטרלי/לבן-מיונז שום
3 כפות מיונז
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
מיונז שומשום
2 כפות מיונז
חצי כפית שמן שומשום
כף שומשום קלוי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בוחרים מטבל אחד או יותר, מערבבים את כל החומרים ומגישים לצד הפונדו.
חזרה