שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמא-בעג'ון / איילת בן-יוסף

במקור מכינים את המאפה הזה עם בשר כבש. אנחנו נשתמש בבקר, אבל אם יש לכם כבש בהשג יד שיחקתם אותה.


חומרים (4 מנות)
לבצק:
250 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
175 מ"ל מים פושרים
1 כף שמן זית
לציפוי:
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון
1 כפית תבלין לקציצות /בהרט/ראס-אל-חנות
2 כפות רסק עגבניות (כמעט קופסה אחת קטנה)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים שמן ומים ולשים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק נעים ורך. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים עד שיכפיל את נפחו.
  2. מכינים את הציפוי: במחבת מטגנים בצל ושום בשמן זית. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הבשר והתבלינים. מערבבים ומפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים ביחד עוד חמש דקות, עד שכל הבשר מבושל (כלומר בלי חתיכות וורודות). טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  4. חובטים בבצק ויוצרים ממנו כ-20 כדורים קטנים (או 10 גדולים יותר). משטחים כל כדור לפיתה קטנה, משמנים אותה במעט בשמן זית ומניחים על תבנית אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לפיתות הקטנות לנוח רבע שעה.
  5. נוטלים כף מתערובת הבשר ומניחים במרכזו של כל עגול בצק. שולחים את הלחמא-בעג'ונים לתנור ל-8-10 דקות. מוציאים מהתנור וטורפים בזריזות.

חזרה