פתיתים עם זוקיני וזיתים
/ איילת בן-יוסף
אם לוקחים את המנה הזאת לנסיעה מומלץ להוסיף לה עוד שלוק של שמן זית לפני האריזה.
|
חומרים (6 מנות)
|
4 זוקיני (קישואים ירוקים) או קישואים צעירים חתוכים לקוביות |
מעט שמן זית לטיגון |
3 שיני שום פרוסות |
1 חבילת פתיתים אורז |
4 כוסות מים רותחים |
חופן זיתים ירוקים קצוצים |
צרור עירית קצוצה דק |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הקישואים והשום עד שהם מתרככים ומקבלים קצת צבע. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד עוד חצי דקה.
- מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש ומוסיפים זיתים ועירית. מערבבים היטב וסוגרים את הסיר. נותנים לפתיתים לנוח עוד 5 דקות ורק אז מגישים. או אורזים בקופסה ויוצאים.
|
חזרה |