שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פתיתים עם זוקיני וזיתים / איילת בן-יוסף

אם לוקחים את המנה הזאת לנסיעה מומלץ להוסיף לה עוד שלוק של שמן זית לפני האריזה.


חומרים (6 מנות)
4 זוקיני (קישואים ירוקים) או קישואים צעירים חתוכים לקוביות
מעט שמן זית לטיגון
3 שיני שום פרוסות
1 חבילת פתיתים אורז
4 כוסות מים רותחים
חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור עירית קצוצה דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הקישואים והשום עד שהם מתרככים ומקבלים קצת צבע. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד עוד חצי דקה.
  2. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש ומוסיפים זיתים ועירית. מערבבים היטב וסוגרים את הסיר. נותנים לפתיתים לנוח עוד 5 דקות ורק אז מגישים. או אורזים בקופסה ויוצאים.

חזרה