גרטן תפוחי אדמה אישי
/ איילת בן-יוסף
מנת תפוחי אדמה מוכרת ולא מאוד מתוחכמת הופכת למשהו אחר בזכות הכלים האישיים.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים |
1 שן שום כתושה |
1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת פרווה |
1/2 חבילת עירית קצוצה דק |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן (אם יש מנדולינה בהשג יד - זה הזמן להשתמש בה).
- מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב כך שהשמנת תצפה את כל התפוחים.
- גוזרים נייר אפיה ל-12 ריבועים ומרפדים תבנית שקעים. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית בצורה הדוקה וחופפת. את השמנת שנשארה בקערה מפזרים באופן שווה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים. מגישים מנה אישית לכל סועד.
|
חזרה |