שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרטן תפוחי אדמה אישי / איילת בן-יוסף

מנת תפוחי אדמה מוכרת ולא מאוד מתוחכמת הופכת למשהו אחר בזכות הכלים האישיים.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
1 שן שום כתושה
1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת פרווה
1/2 חבילת עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן (אם יש מנדולינה בהשג יד - זה הזמן להשתמש בה).
  3. מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב כך שהשמנת תצפה את כל התפוחים.
  4. גוזרים נייר אפיה ל-12 ריבועים ומרפדים תבנית שקעים. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית בצורה הדוקה וחופפת. את השמנת שנשארה בקערה מפזרים באופן שווה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים. מגישים מנה אישית לכל סועד.

חזרה