שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שקדים ושוקולד לפסח / רוני ונציה


חומרים (12 מנות)
1/3 1 כוסות (200 גרם) שקדים קלויים קלות
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
8 ביצים מופרדות
1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה"
גרידה מ-2 תפוזים גדולים
1/8 כפית מלח
כלים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ עם דפנות בגובה 8 ס"מ לפחות, משומנת ומרופדת בנייר אפיה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. במכל מעבד מזון שמים את השקדים עם 1/3 כוס מהסוכר וטוחנים לפירורים גסים.
  3. בסכין גדול קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות בעובי 1/3 ס"מ.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס נוספת מהסוכר במשך כמה דקות, לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הליקר ומקפלים פנימה את השקדים, השוקולד וגרידת התפוז.
  5. בקערת מערבל גדולה אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית לקצף לבן ויציב. בהדרגה מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/4 מהקצף אל תערובת השקדים (כדי שתהיה קלילה יותר) ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  6. מעבירים לתבנית ואופים כ-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי (באמצע האפייה מכסים בנייר אלומיניום רופף למניעת השחמה). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. הופכים, ומסירים את הנייר.

    אופן ההגשה: מגישים עם כדור גלידת וניל או אגוזים ויוצקים רוטב שוקולד חם מעל.





חזרה