|
|
|
|
עוגת שקדים ושוקולד לפסח
/ רוני ונציה
|
חומרים (12 מנות)
|
1/3 1 כוסות (200 גרם) שקדים קלויים קלות |
1 כוס סוכר |
200 גרם שוקולד מריר |
8 ביצים מופרדות |
1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה" |
גרידה מ-2 תפוזים גדולים |
1/8 כפית מלח |
כלים: |
תבנית בקוטר 26 ס"מ עם דפנות בגובה 8 ס"מ לפחות, משומנת ומרופדת בנייר אפיה |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- במכל מעבד מזון שמים את השקדים עם 1/3 כוס מהסוכר וטוחנים לפירורים גסים.
- בסכין גדול קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות בעובי 1/3 ס"מ.
- בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס נוספת מהסוכר במשך כמה דקות, לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הליקר ומקפלים פנימה את השקדים, השוקולד וגרידת התפוז.
- בקערת מערבל גדולה אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית לקצף לבן ויציב. בהדרגה מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/4 מהקצף אל תערובת השקדים (כדי שתהיה קלילה יותר) ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- מעבירים לתבנית ואופים כ-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי (באמצע האפייה מכסים בנייר אלומיניום רופף למניעת השחמה). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. הופכים, ומסירים את הנייר.
אופן ההגשה: מגישים עם כדור גלידת וניל או אגוזים ויוצקים רוטב שוקולד חם מעל.
| חזרה | | |