שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שקדים / רוני ונציה

החומרים יספיקו לכ-100 עוגיות.


חומרים
2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת סודה
1/4 מלח מלח
125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס שקדים מולבנים, פרוסים
כלים:
3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
  2. בסיר גדול מחממים את החמאה, הקינמון והמים רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מצננים לחום פושר ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח ואת השקדים, ומערבבים.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים כל חתיכת בצק על נייר אפייה או פרגמנט גדול. מעצבים מכל בצק מלבן באורך כ-20 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. מיישרים את קווי המלבן בעזרת סכין גדולה ועוטפים כל מלבן בנייר האפייה. שמים על תבנית שטוחה ומניחים במקרר לייצוב 2-3 שעות עד שהמלבנים קשים.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  5. פורסים את העוגיות לעובי 1/4 ס"מ, ומניחים על התבניות עם מרווחים ביניהן. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת.


חזרה