עוגיות שקדים
/ רוני ונציה
החומרים יספיקו לכ-100 עוגיות.
|
חומרים
|
2 כוסות קמח |
1/4 כפית אבקת סודה |
1/4 מלח מלח |
125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות |
1/2 כפית קינמון |
1/3 כוס מים |
1 כוס סוכר חום בהיר |
1 כוס שקדים מולבנים, פרוסים |
כלים: |
3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
- בסיר גדול מחממים את החמאה, הקינמון והמים רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מצננים לחום פושר ומוסיפים פנימה את תערובת הקמח ואת השקדים, ומערבבים.
- מחלקים את הבצק לשניים ומניחים כל חתיכת בצק על נייר אפייה או פרגמנט גדול. מעצבים מכל בצק מלבן באורך כ-20 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. מיישרים את קווי המלבן בעזרת סכין גדולה ועוטפים כל מלבן בנייר האפייה. שמים על תבנית שטוחה ומניחים במקרר לייצוב 2-3 שעות עד שהמלבנים קשים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- פורסים את העוגיות לעובי 1/4 ס"מ, ומניחים על התבניות עם מרווחים ביניהן. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת.
|
חזרה |