שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות אגוזים וקינמון / רוני ונציה

באפיית לחמים ומאפי שמרים טריים בבית יש הנאה וסיפוק גדולים: החל מלישת הבצק וכלה באכילתם, חמים וריחניים, ישר מהתנור. לפתוח את היום עם לחמניות אגוזי פקאן לצד כוס הקפה - זה תענוג אמיתי ששווה את המאמץ.


חומרים
20 גרם שמרים טריים
2/3 כוס חלב פושר/חמים
1/3 כוס סוכר
כ-3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל טהור
קליפה מגוררת מלימון 1
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
למלית:
125 גרם חמאה רכה
2 כפיות קינמון
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קלויים קלות וטחונים לפירורים עבים
ביצה טרופה ב-1 כפית מים
כלים:
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: בקערת מערבל מערבבים את השמרים עם 1/3 כוס חלב ו-1 כפית מהסוכר, מכסים ומשהים להתססה 15 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, יתרת החלב, יתרת הסוכר, המלח, הביצים, הווניל וקליפת הלימון, ולשים במהירות נמוכה בעזרת קרס הלישה במשך כ-2 דקות, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, ולשים עוד 2 דקות במהירות נמוכה, עד שהיא נספגת פנימה. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה, מעצבים מהבצק כדור ומקמחים אותו מעט. מניחים בקערה גדולה, מכסים ומניחים במקרר לתפיחה איטית 3 שעות.
  4. אופן הכנת המלית: בקערת מערבל חשמלי שמים את החמאה, הקינמון והסוכר החום, ומקציפים במהירות בינונית לקבלת תערובת תפוחה.
  5. אופן ההרכבה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 45X30 ס"מ. מורחים את המלית על הבצק ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ מכל הצדדים. מפזרים מעל את האגוזים. מגלגלים את הבצק מצידו הארוך לגלילה, מהדקים וסוגרים את הקצוות. פורסים את הגלילה בסכין משוננת ל-14-15 חתיכות שוות בעובי 3 ס"מ כל אחת. הופכים את הלחמניות כאשר צידן החתוך כלפי מעלה ומעצבים אותן בידיים לעיגולים יפים.
  6. מניחים את הלחמניות על התבניות עם מרווחים של 8-10 ס"מ ביניהן. מכסים ביריעת ניילון, ומניחים לתפוח בטמפרטורה חמימה במשך כשעה.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת כמה דקות, ומגישים חם.



חזרה