לחמניות אגוזים וקינמון
/ רוני ונציה
באפיית לחמים ומאפי שמרים טריים בבית יש הנאה וסיפוק גדולים: החל מלישת הבצק וכלה באכילתם, חמים וריחניים, ישר מהתנור. לפתוח את היום עם לחמניות אגוזי פקאן לצד כוס הקפה - זה תענוג אמיתי ששווה את המאמץ.
|
חומרים
|
20 גרם שמרים טריים |
2/3 כוס חלב פושר/חמים |
1/3 כוס סוכר |
כ-3.5 כוסות (500 גרם) קמח |
1 כפית מלח |
2 ביצים בטמפרטורת החדר |
1 כפית תמצית וניל טהור |
קליפה מגוררת מלימון 1 |
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות |
למלית: |
125 גרם חמאה רכה |
2 כפיות קינמון |
3/4 כוס סוכר חום בהיר |
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קלויים קלות וטחונים לפירורים עבים |
ביצה טרופה ב-1 כפית מים |
כלים: |
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- אופן הכנת הבצק: בקערת מערבל מערבבים את השמרים עם 1/3 כוס חלב ו-1 כפית מהסוכר, מכסים ומשהים להתססה 15 דקות.
- מוסיפים את הקמח, יתרת החלב, יתרת הסוכר, המלח, הביצים, הווניל וקליפת הלימון, ולשים במהירות נמוכה בעזרת קרס הלישה במשך כ-2 דקות, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, ולשים עוד 2 דקות במהירות נמוכה, עד שהיא נספגת פנימה. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
- מקמחים קלות משטח עבודה, מעצבים מהבצק כדור ומקמחים אותו מעט. מניחים בקערה גדולה, מכסים ומניחים במקרר לתפיחה איטית 3 שעות.
- אופן הכנת המלית: בקערת מערבל חשמלי שמים את החמאה, הקינמון והסוכר החום, ומקציפים במהירות בינונית לקבלת תערובת תפוחה.
- אופן ההרכבה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 45X30 ס"מ. מורחים את המלית על הבצק ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ מכל הצדדים. מפזרים מעל את האגוזים. מגלגלים את הבצק מצידו הארוך לגלילה, מהדקים וסוגרים את הקצוות. פורסים את הגלילה בסכין משוננת ל-14-15 חתיכות שוות בעובי 3 ס"מ כל אחת. הופכים את הלחמניות כאשר צידן החתוך כלפי מעלה ומעצבים אותן בידיים לעיגולים יפים.
- מניחים את הלחמניות על התבניות עם מרווחים של 8-10 ס"מ ביניהן. מכסים ביריעת ניילון, ומניחים לתפוח בטמפרטורה חמימה במשך כשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת כמה דקות, ומגישים חם.
|
חזרה |